Συνοδεία της κόρης και των τριών εγγονιών του πήγε για να ψηφίσει ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος χαλαρός και χαμογελαστός υποστήριξε πως «είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται». Παράλληλα, πήρε μέρος στο δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κίνηση Μιχελάκη.

Ο κ. Μπουτάρης έφτασε έξω από το εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από την κόρη και τρία εγγόνια του και τον υποδέχθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Σπύρος Πέγκας, Χασδάϊ Καπόν) και πολίτες. Πριν μπει στο τμήμα πέρασε από το τραπεζάκι όπου διεξάγεται το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και ψήφισε.

«Η μέρα είναι πάρα πολύ ωραία. Δεν βρέχει, είναι ανοιξιάτικη, ωραίες οι θερμοκρασίες, ωραίος ήταν ο προεκλογικός αγώνας, ήταν ήρεμος χωρίς κακές εξάρσεις», είπε στους δημοσιογράφους και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Ερ. Πως κοιμηθήκατε το βράδυ;
-Απ. Μια χαρά, όπως κάθε βράδυ.
-Ερ. Δεν ανησυχείτε καθόλου, δηλαδή;
-Απ. Κοίταξε, στις εκλογές πάντα ανησυχείς, αλλά από κει και πέρα η ζωή συνεχίζεται. Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται».

Όταν ρωτήθηκε για το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ τόνισε: «Από ότι έμαθα έχει πολύ καλή συμμετοχή και είναι αυτονόητο το τι ψηφίζει ο καθένας, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους και σε ερώτηση για τη χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, σχετικά με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Νομίζω ότι ήταν μια πολύ ανόητη χειρονομία του υπουργού γιατί την υπέγραφε ο ίδιος την εγκύκλιο, κι αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Δηλαδή, προσπαθούν την τελευταία στιγμή, παραμονή δημοψηφίσματος, για μια ιστορία η οποία είναι γνωστή στο υπουργείο εδώ και 3-4 μήνες. Να έρχεται και να λέει “κάποιοι”. Είναι “κάποιοι” οι Δήμοι; Είναι “κάποιοι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ); Να πούμε κι εμείς κάποια υπουργεία! Είναι απαράδεκτο. Ήταν μια απαράδεκτη χειρονομία».

Κατά την έξοδο του από το εκλογικό τμήμα συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκο Μπόλαρη και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να τα πουν για λίγο.