Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συναντηθούν στις 15:30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων, τρεις εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές, έρχεται μετά από τοποθετήσεις του κ. Βενιζέλου πως σε περίπτωση που η Ελιά δεν έχει καλή εκλογική επίδοση στις ευρωκάλπες θα υπάρξει ζήτημα ακόμα και κυβερνητικής σταθερότητας.

«Από ένα σημείο και μετά φυσικά δε μπορούμε ν’ αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν […] Πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Λίγη ώρα αργότερα, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε στάση και μπλόκαρε στη Βουλή τις αλλαγές στο υπαίθριο εμπόριο, με τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου να συνεχίζεται σήμερα.

Εκτός από το ζήτημα της κυβερνητικής σταθερότητας Σαμαράς και Βενιζέλος θα συζητήσουν για τις ευρωεκλογές και τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.