Να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς ζήτησε ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σαμανίδης κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον τόνισε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών πρέπει να είναι τέτοια ώστε να οδηγήσουν σε ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους ευρωβουλευτές της Θεσσαλονίκης (Γιώργος Αρχοντόπουλος, Αλέξης Μπένος, Χρήστος Λάσκος, Κώστας Χρυσόγονος), καθώς απουσίαζε ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, αναφέρθηκε στους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και το άτυπο δημοψήφισμα που θα γίνει γι αυτό το θέμα την Κυριακή 18 Μαΐου και σημείωσε: «Ήρθε η ώρα της κρίσης. Να εκφραστούν τα κινήματα πολιτικά στην κάλπη. Οι πολίτες έχουν τη δύναμη στα χέρια τους».

«Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχει μια βίαιη επίθεση στην εργασία, στα δικαιώματα και εκτροπή αντιδημοκρατικών διαδικασιών», παρατήρησε ο καθηγητής Υγιεινής του ΑΠΘ Αλέξης Μπένος.
Από την πλευρά του ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Χρήστος Λάσκος είπε για τους κυβερνώντες ότι «πρέπει να φύγουν τώρα για να σταματήσει άμεσα η πολιτική της κοινωνικής καταστροφής».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ Κώστας Χρυσόγονος επισήμανε ότι η Μακεδονία δεν ωφελήθηκε στα χρόνια της ευπορίας με δανεικά κι αγύριστα και σήμερα είναι από τις πρώτες περιοχές ως προς την ανεργία με ποσοστά της τάξης του 30%. Για το «Ποτάμι» είπε ότι «εκφράζει τα πιο παθολογικά φαινόμενα του κλεπτοκρατικού συστήματος εξουσίας, που χρεοκόπησε τη χώρα».