Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της Θράκης άσκησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα παραιτηθεί ο κ. Χριστόπουλος. «Εμάς μας απασχολεί ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τέτοιες επιλογές. Προφανώς ή μπορεί να συμφωνεί με τις απόψεις ή για να πάρει ψηφαλάκια, να έχει τέτοιες υποψηφιότητες». Και υποστήριξε ότι τα ζητήματα της Θράκης πάνε να λυθούν με λάθος τρόπο.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στη δήλωσή του γιατί είπε «σκυλάκι του καναπέ» τον Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ απάντησα σε ένα ερώτημα δημοσιογράφου. Θα μπορούσα να πω για την ψεύτικη κοκορομαχία που γίνεται στο πλαίσιο του δικομματισμού. Θα μπορούσα να πω ότι “στην Ελλάδα κάνει το κοκοράκι και στις Βρυξέλλες γίνεται κότα”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος πάντως σημείωσε ότι στον Περισσό μετρούν ποιος βγαίνει πρώτος, ποιος δεύτερος και ποιος τρίτος και υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει τεράστιες διαφορές από όλα τα κόμματα γιατί τάσσεται με την πλευρά των εργαζομένων.

«Είναι ξεπερασμένος ο διαχωρισμός μνημονιακών και αντιμνημονιακών», τόνισε και ανέφερε ότι «το σάπιο ΠΑΣΟΚ πάει στο ΣΥΡΙΖΑ».