Οι επιθέσεις που γίνονται από υπουργούς της κυβέρνησης εναντίον του κ. Σαμαρά προκαλούν θυμηδία, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση αν η ΝΔ χρησιμοποιεί διγλωσσία σε σχέση με το Μνημόνιο, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με αυτές τις κατηγορίες να πλήξει τον κ. Σαμαρά, αλλά δεν το καταφέρνει και όπως είπε, «γίνεται γραφική».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι εξαιρετικά ικανός και συγκροτημένος οικονομολόγος και δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί, να είναι εναντίον της δημοσιονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Σε ερώτηση, εάν δέχθηκε κριτική ο κ. Σαμαράς από Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι αυτό που εισέπραξαν στη ΝΔ από τις επαφές του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι θεσμικοί παράγοντες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης «θεωρούν αυτή τη στιγμή τον αρχηγό της ΝΔ ως τον κατ’ εξοχήν πολιτικό παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας στη χώρα».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι αυτό που τονίζει η ΝΔ από την αρχή είναι ότι η συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι λάθος φάρμακο και «υπάρχει κίνδυνος να σκοτώσει τον ασθενή, δηλαδή την ελληνική οικονομία».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ρόμπαϊ, σημειώνοντας μάλιστα, ότι ο τελευταίος ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με βάση το πρωτόκολλο δέχεται μόνο πρωθυπουργούς και κατ’ εξαίρεση συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά.

Η συνάντηση, είπε, υπήρξε εξαιρετικά θερμή και εξαιρετικά ουσιαστική ως προς το περιεχόμενό της. Τόνισε ακόμη, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό φοράει τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος και σε όλες τις παρεμβάσεις του αποκλειστικό κριτήριο ήταν «πώς θα προωθήσει το συμφέρον του τόπου».

Συμπλήρωσε ακόμη, ότι την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ έδινε αυτή τη μάχη, οι σφαίρες έπεφταν σαν χαλάζι και ο κ. Σαμαράς, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι εκείνος που συμπεριφέρεται ανεύθυνα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δημιούργησε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής στη χώρα, ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Υποστήριξε, τέλος, ότι η στάση του κ. Παπανδρέου δεν βελτίωσε την εικόνα της χώρας και από τη στιγμή που τέθηκε ζήτημα πρόωρων εκλογών, οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά και ανέβηκαν τα spreads μέσα σε δύο μέρες κατά 200 μονάδες.