Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «κατεστραμμένη χώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί ως προεκλογικό τετελεσμένο ενδεχόμενη συμφωνία της σημερινής κυβέρνησης με την τρόικα, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του σε διημερίδα που πραγματοποιείται στην Αθήνα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην «προεκλογική Ελλάδα», ενώ μεταξύ των άλλων σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, η οποία ενδεχομένως να δεσμεύει την χώρα για πολλές δεκαετίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στο χθεσινό δημοσίευμα της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι στα σενάρια που επεξεργάζεται ο Β. Σόιμπλε συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο νέου haircut στο ελληνικό χρέος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι θετικό ότι ανοίγει μια τέτοια συζήτηση με τους Ευρωπαίους εταίρους που μέχρι πρότινος απέρριπταν αυτό το σενάριο και τώρα πια να το συζητούν», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «είναι μία απόλυτα εφικτή λύση και προς την σωστή κατεύθυνση η διαγραφή μέρους του χρέους».