Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο  Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε αναξιοπρεπή θέση, και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποφασίσει τίποτα μόνος του, όπως και η κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς να ρωτήσει πρώτα κάποιους δευτεροκλασάτους υπαλλήλους της τρόικας οι οποίοι μάλιστα πολλές φορές υποδεικνύουν σχιζοφρενικές επιλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να πείσει τους βορειοευρωπαίους για την ανάγκη μερικού κουρέματος χρέους της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «στέκομαι με απεριόριστο σεβασμό μπροστά στους ευρωπαίους φορολογουμένους και τους καταθέτω την πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που είναι μία βιώσιμη και επωφελής πρόταση και για τους ίδιους. Γιατί ακολουθώντας αυτή την πολιτική, ο Ευρωπαϊκός Νότος θα χρειάζεται διαρκώς νέα δάνεια. Γιατί η λιτότητα μας οδηγεί στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και σε νέο δανεισμό».

«Μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για τους λαούς της Ευρώπης, μία πέτρα που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και θα δώσει την ευκαιρία για μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος μιλάει για το χρέος της Ελλάδας, ότι δεν είναι βιώσιμο, ότι χρειάζεται διαγραφή μεγάλου μέρους του εκτός από την ελληνική κυβέρνηση».