Όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Ελευθεροτυπία «Θέμα χρόνου για τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που υπέγραψαν ή εκτέλεσαν συμβάσεις με τη SIEMENS, είναι να παραλάβουν την κλήση της εξεταστικής επιτροπής να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους». Σύμφωνα με την εφημερίδα το σχετικό κείμενο έχει διαμορφωθεί και μένει να οριστικοποιηθεί ποιοι πρώην υπουργοί θα λάβουν την κλήση. Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) Κατέχετε ή ελέγχετε έναν ή περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς οποιασδήποτε φύσεως στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και αν αυτό συμβαίνει, να παράσχετε όλες τις λεπτομέρειες κίνησής τους.

2) Κατέχετε ή ελέγχετε άυλους τίτλους (μετοχές ελληνικών ή αλλοδαπών εταιρειών ή οποιαδήποτε αξιόγραφα) οιασδήποτε αξίας;

3) Συμμετέχετε ή συμμετείχατε με οποιαδήποτε ιδιότητα σε εταιρείες οιασδήποτε μορφής, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;

4)Εχετε στην κυριότητά σας οποιαδήποτε ακίνητα, εντός ή εκτός της ελληνικής επικράτειας, ή κινητά μεγάλης αξίας;

5) Να μας γνωρίσετε τα ονόματα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου σας καθώς και του ιδιαίτερου γραφείου σας.

Η αρχική λίστα περιείχε τα ονόματα των Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Β. Πολύδωρα, Τ. Μαντέλη, Χρ. Βερελή, Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Βουλγαράκη. Αλλά θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα προστεθούν και άλλοι ενώ ακούγονται τα ονόματα των Ε. Στυλιανίδη, Κ. Χατζηδάκη και Ε. Μαλέσιου.

Πηγή: Η Ελευθεροτυπία