«Φωτιές» άναψε η πρόταση του Πέτρου Τατσόπουλου για συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για να περιορίσουν τη δύναμη της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «δεν μπορεί να συνεργαστεί η φωτιά με το νερό. Είναι αλήθεια. Οι διαφορές είναι τεράστιες και αγεφύρωτες. Θα βάλουμε όμως ένα εξαρτάται. Η χρήση της φωτιάς και του νερού πρέπει να γίνεται λελογισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θέλει να ξεκινήσει μία συζήτηση τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία».

Ξεκαθάρισε ότι «καμία σημασία δεν έχει το πολιτικό μου μέλλον. Χθες μπήκα στην πολιτική, αύριο βγαίνω».

Αναρωτήθηκε όμως για το «τι θα πρέπει να κάνουμε εάν η Χρυσή Αυγή έρθει τρίτη; Πιστεύει κανείς ότι ένα ναζιστικό κόμμα στις μεθεπόμενες εκλογές δεν θα πάρει μεγαλύτερη δύναμη;».

Τόνισε «με την πατρίδα μου δεν παίζω στα ζάρια. Δεν δέχομαι ένα ναζιστικό κόμμα να “φλερτάρει” με την κυβέρνηση».

Ζήτησε, όπως είπε, «ανακοπή των ναζιστών πάση θυσία με συνεργασία όχι με παράδοση. Τα μυαλά που πρέπει να αλλάξουν είναι σε όλες τις μπάντες».

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο δημοκρατικό κόμμα αυτή τη στιγμή και υπήρχαν πολλοί σύντροφοί του που ζητούσαν τη διαγραφή του.

Τόνισε ακόμη ότι δεν συντάχθηκε ποτέ με το πρώτο σχόλιο της Λ. Διβάνη για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο μοιραίο τρόλεϊ στο Περιστέρι. Και είπε: «Ζούμε σε έναν αστερισμό παράνοιας».