«Στις 4 Ιουνίου ο Γιώργος Καμίνης, ο μετριοπαθής δήμαρχος της Αθήνας, επισκέφθηκε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για να συζητήσουν πρόταση για τη ρύθμιση των μικρών διαδηλώσεων στην Αθήνα. Έμποροι και ξενοδόχοι στο κέντρο της Αθήνας εκφράζουν εδώ και καιρό παράπονα για τη συχνότητα με την οποία τον κέντρο της πόλης κλείνει λόγω μικρών συγκεντρώσεων και για τις ζημιές που υφίστανται οι επιχειρήσεις τους«», γράφει το περιοδικό ΤΙΜΕ σε άρθρο του για τον Γιώργο Καμίνη με τίτλο «Ο δήμαρχος της Αθήνας: μια νηφάλια φωνή σε έναν κόσμο ακραίων».
«Όλοι έχουν δικαιώματα, και οι διαδηλωτές και οι έμποροι. Έτσι πρέπει να δουλεύει η κοινοβουλευτική δημοκρατία», τονίζει ο Γ. Καμίνης. «Αλλά η δημοκρατία της Ελλάδας δεν είναι όπως άλλες», γράφει το περιοδικό. «Η πολιτική της είναι έντονα πολωμένη ανάμεσα στους αναθαρρημένους εξτρεμιστές της Δεξιάς και της Αριστεράς. Όσο περισσότερο η οικονομική κρίση της χώρας βαθαίνει, τόσο κάθε στρατόπεδο γίνεται ανάλγητο – και μη ανεκτικό – στα αιτήματα και στις απαιτήσεις και τις αξίες του άλλου».
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, «που στερείται πολιτικής συναίνεσης, ο κ. Καμίνης βρέθηκε συχνά μεταξύ διασταυρούμενων πυρών. Προκάλεσε την οργή της Αριστεράς για τη στάση του σχετικά με τις διαδηλώσεις και τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας, προς το τέλος του περασμένου έτους, ενάντια στους παλαιάς κοπής αναρχικούς καταληψίες στο κέντρο της πόλης. Αλλά επίσης, και η ακροδεξιά του επιτέθηκε με εξίσου φαρμακερό τρόπο. Τη Μεγάλη Πέμπτη δεν επέτρεψε στη Χρυσή Αυγή να διανείμει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το Κοινοβούλιο. Ως απάντηση, ένας από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον του στο δημοτικό Κόμβο Αλληλοβοήθειας, κοντά στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής».
«Για μένα, το γεγονός ότι και τα δυο άκρα κραυγάζουν εναντίον μου είναι η απόδειξη ότι κάνω κάτι σωστά» λέει στο περιοδικό ο δήμαρχος
«Ο Καμίνης πέτυχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του δήμου τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του χωρίς να θυσιάζει τις ζωτικές κοινωνικές υπηρεσίες, για τις οποίες η ανάγκη γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης», συνεχίζει το άρθρο. «‘Κόβουμε από αλλού’, λέει ο ίδιος». Στο κείμενο γίνεται αναφορά στον Αθήνα 98,4 και στην προσπάθεια περικοπών, με την επισήμανση πως το κόστος λειτουργίας του μειώθηκε κατά 2/3.
Το περιοδικό σημειώνει επισημαίνει επίσης τη μείωση του προσωπικού του δήμου στις 8.700 εργαζόμενους από 12.000, δύο χρόνια νωρίτερα αλλά και την κόντρα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο. «Στο παρελθόν ο δήμαρχος της Αθήνας ήταν ο ειλικρινής διαμεσολαβητής ανάμεσα στους εργαζόμενους του δήμου και την κεντρική κυβέρνηση. Τώρα, ενώ τα δικαιώματά μας δέχονται μετωπική επίθεση, ο κ. Καμίνης δεν είναι ούτε μαζί μας ούτε στη μέση. Είναι εναντίον μας», δηλώνει ο Θ. Μπαλασόπουλος στο περιοδικό.
Το άρθρο υπογραμμίζει πως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Γιώργο Καμίνη είναι η αναμόρφωση των περιοχών κοντά στο δημαρχιακό μέγαρο, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο. «Είναι», αναφέρει, «το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και την τελευταία δεκαετία έχει μετατραπεί σε μαύρη τρύπα χρήσης ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας. Παρά τους νομικούς και γραφειοκρατικούς περιορισμούς, ο Καμίνης προωθεί ένα πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, που εκπονείται από ιδιώτες, για τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο με προϋπολογισμό περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμενο κυρίως από χαμηλότοκα ευρωπαϊκά δάνεια.