Μήνυμα προς όλους όσοι διαδηλώνουν ότι η βία δεν είναι ανεκτή έστειλε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή τα επεισόδια που έκαναν μέλη του ΠΑΜΕ το μεσημέρι του Σαββάτου μπροστά στο άγαλμα του Τρούμαν στην Βασιλέως Κωνσταντίνου.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της αλλά η βια από όσους διαδηλώνουν δεν είναι ανεκτή. Ο καθένας μπορεί να διαδηλώσει αλλά με κόσμιο τρόπο. Δεν θα είναι καλό μήνυμα να έχουμε κλιμάκωση βίας. Είναι η δεύτερη φορά που έχουμε τέτοια ένταση με το ΠΑΜΕ, η πρώτη ήταν με το συμβολαιογραφείο την περασμένη εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

Όσον αφορά την επίσκεψη Πομπέο ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για απτά αλλά και συμβολικά αποτελέσματα όπως η ξεκάθαρη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Ειδικά για την Τουρκία ο κ. Πέτσας παρατήρησε ότι «αυτή τη στιγμή οι γείτονές μάς έχουν αναπτύξει μια προκληκτικό και στην Κύπρο αλλά και σε άλλους τομείς όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό που είναι αντικείμενο προβληματισμού. Θέλουμε απτά αποτελέσματα από μέρους τους να σταματήσουν τις προκλήσεις στην ΑΟΖ και τη θάλασσα της Κύπρου αλλά και να ελέγξουν τις μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές στην ενδοχώρα αλλά και στα χωρικά τους ύδατα».

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «θα είναι προς όφελός τους η σχέση τους με την ΕΕ να βελτιωθεί καθώς έχουν λαμβάνειν χρήματα απο την ΕΕ».

Ερωτηθείς για τις επαφές Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο ο κ. Πέτσας είπε ότι «σήμερα θα γίνει η επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς για να γίνουν ραντεβού την Παρασκευή στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Η ατζέντα η δική μας θα είναι η ψήφος των αποδήμων αλλά οποιοδήποτε θέμα θέλει να στείλει κάποιος πολιτικός αρχηγός θα συζητηθεί».