Σε εσωκομματικό ξεκαθάρισμα αποδίδει ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγουρόπουλος, τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός και άλλοτε ισχυρός άνδρας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή, με την οποία απαντά σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον χαρακτηρίζουν «ντροπή για την παράταξη», ο κ. Παγουρόπουλος, μιλώντας στον Alpha, σημείωσε πως πρόκειται για «καθαρά πολιτική τοποθέτηση», κάνοντας λόγο για «παράπονο» του πρώην υπουργού, «γιατί θεωρεί ότι είναι θύμα διώξεως από τους παλιούς του συντρόφους».

Σε ό,τι αφορά τις εξώδικες προσκλήσεις προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που ενέκριναν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια και τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1,λ ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση που πήραμε να καλέσουμε τα μέλη του ΚΥΣΕΑ βασίζεται στο ότι σε τέσσερις κρίσιμες συνεδριάσεις πάρθηκαν αποφάσεις για την προμήθεια των υποβρυχίων. Η απόφαση δεν μπορούσε να παρθεί μόνο από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και μέλη του ΚΥΣΕΑ και του πρώην πρωθυπουργού».

«Δεν θα γινόταν αγορά των υποβρυχίων μόνον με την πρωτοβουλία του κ. Τσοχατζόπουλου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Διευκρίνισε δε, ότι ο πρώην υπουργός ζήτησε να αποφυλακιστούν και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, αλλά και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται να είπε πως «κρατούνται παράνομα και η σύζυγος μου και η κόρη μου», ενώ σημείωσε ότι επιθυμεί την αποφυλάκιση και των δύο γιατί έχουν και οι δύο μικρά παιδιά.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha: