Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστου Μαρκογιαννάκη προκάλεσαν οι σημερινές αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

«Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχει συγκεκριμένη στόχευση. Την δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της Επιτροπής και εν τέλει την απαξίωση του έργου της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Επίσης, μιλώντας στον Alpha 989, ο πρόεδρος της προανακριτικής ανέφερε ότι «οι ιδιορρυθμίες και οι ιδιοτροπίες του καθενός έχουν και όρια» και κατήγγειλε χυδαία επίθεση από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν της ζήτησε να επισπεύσει τις ερωτήσεις της.

«Ο καθένας στην προανακριτική ρωτά από 10 έως 20 λεπτά. Είχαμε τον κ. Καπελέρη, ξεκινούν οι ερωτήσεις στον κ. Καπελέρη. Ρώτησε ένα 20λεπτο ο κ Ρήγας, 20 λεπτά ο κ. Χαλβατζής, επτά λεπτά οι Γεωργιάδης κ Κασιδιάρης. Η κα Κωνσταντοπούλου ρωτούσε για 15 λεπτά αν είχε λαπ τοπ και τί μάρκα ήταν το λάπ τοπ. Τόλμησα να ζητήσω ιεράρχηση των ερωτήσεων και δέχτηκα χυδαία επίθεση. Τα πρακτικά είναι στη διάθεση του καθένα. Χρησιμοποιήθηκαν υβριστικές φράσεις προς το άτομό μου που ντρέπομαι. Ο κ. Δρίτσας σε συμπαράσταση της κας Κωνσταντοπούλου δεν δέχτηκε να ρωτήσει και μετά δεν υπήρχε άλλος να ρωτήσει», είπε.