Για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση για τη συνεχή επαναφορά του θέματος.

«Απαξίωση του κράτους» χαρακτήρισε ο βουλευτής τη συνεχή κουβέντα για τις απολύσεις. Την ίδια στιγμή, οι υπουργοί «συμπεριφέρονται ως φεουδάρχες του κράτους, ως ιδιοκτήτες του», τόνισε. «Πηγαίνει ο κάθε υπουργός και λέει ήρθα στο φέουδο, στους υποτελείς».

Αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνεται, αλλά με συγκεκριμένους όρους. Οι υπάλληλοι «πρέπει να αξιολογούνται με δημοκρατικό, συλλογικό, συμμετοχικό τρόπο», σημείωσε.

Σε αντίθετη περίπτωση προέβλεψε ότι η αξιολόγηση δεν θα γίνεται αξιοκρατικά. «Θα περνάει κάθε υπουργός κάθε 6 μήνες θα αλλάζει τους δικούς του και θα λέει έκανα αξιολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το χαράτσι των ακινήτων και τι σκοπεύει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι θα εφαρμόζεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση.

«Εμείς δεν θα καταργήσουμε την επιβάρυνση γενικώς, θα καταργήσουμε την επιβάρυνση στην κατοικία για τις μικρομεσαίες ακίνητες περιουσίες. Οι πολύ μεγάλες δεν θα μείνουν στο απυρόβλητο».