«Ακούσαμε μία επανάληψη συνθήματα που ακούγονται εδώ και τέσσερις μήνες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής», ανέφερε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Και τόνισε: «Άκουσα ότι σας κατηγορούμε για συγκάλυψη. Ποιου θέματος; Δεν έχετε πρόνοια για να προστατέψετε τη δημοκρατία και την αλήθεια; Πώς είναι δυνατόν να κατηγορείτε χωρίς να έχετε στοιχεία; Εσείς είχατε βγάλει αποφάσεις πριν.

Το ψέμα έχει κοντά πόδια και αποκαλύφθηκε πόσα ψέματα λέγατε», είπε χαρακτηριστικά.

Ένταση επικράτησε στο Κοινοβούλιο όταν αναφέρθηκε σε μια σειρά συνωμοσιολογιών, όπως έλεγε. Και όταν αναφέρθηκε στην μήτρα συνωμοσιολογίας, που όπως είπε, γέννησε τους Ανεξάρτητους Έλληνες και θέριεψε τη Χρυσή Αυγή, ο Τέρενς Κουίκ ξέσπασε σε αποδοκιμασίες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε μια σειρά περιστατικών και δημοσιευμάτων που τις χαρακτήρισε γελοιότητες.

Και κατέληξε στη θεωρία συνομωσίας ότι «όλα είναι στημένα». «Επιτέλους επειδή ο τόπος πέρασε και περνάει επώδυνες στιγμές, επειδή είμαστε εδώ προϊόν μιας εκλογής των Ελλήνων πολιτών, είναι ευκαιρία με αφορμή τη σημερινή προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας, να δρομολογήσουμε λύσεις για τη χώρα. Αυτή είναι η αποστολή μας».