Έκκληση στους πολίτες να πουν «όχι» στο Μνημόνιο, αλλά και στα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Το μήνυμα μας προς τους εργαζόμενους, τους κοινωνικά αδύναμους, τους νέους ανθρώπους είναι αυτό: Κάθε ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου, πρέπει να σταματήσει εδώ. Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί, να υπερασπιστεί το δικαίωμα της στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Διαφορετικά αυτή η κατηφόρα δεν θα έχει σταματημό», επεσήμανε κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε δε πως αυτό που χρειάζεται είναι «ένα ηχηρό χαστούκι στα δυο κόμματα εξουσίας και στις δυνάμεις που υποστηρίζουν ή ανέχονται την καταστροφή της χώρας από το Μνημόνιο».

Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου τόνισε πως με την ομιλία του στη ΔΕΘ και τη συνέντευξη Τύπου, έδειξε να μιλάει και να συμπεριφέρεται «σαν να ζει σε άλλη χώρα».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι η αντίθεση του στο Μνημόνιο είναι «ευκαιριακή», επειδή βρέθηκε στην αντιπολίτευση και δε μιλάει για μια διαφορετική πολιτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις περιφέρειες.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεραστούν, όπως συνέβη και στο παρελθόν, που υπήρξαν διασπάσεις ή αποχωρήσεις.