Η παρέμβαση του κ. Πάγκαλου έγινε με μία… αθώα ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, στην οποία αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό εντάσσεται και ο συντονισμός των προσπαθειών για την απεμπλοκή επενδύσεων, ειδικότερα μάλλον όσων επενδύσεων ενσαρκώνουν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης».

Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, η πρωτοβουλία του Θ. Πάγκαλου να δημοσιοποιήσει τον κεντρικό του ρόλο σε θέματα ανάπτυξης μπαίνει «σφήνα», κυρίως στα υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη, Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις υπό τον κ. Παμπούκη, καθώς και το ΥΠΕΚΑ υπό την κ. Μπιρμπίλη. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η αντιπροεδρία, έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την απεμπλοκή επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η οποία συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την παρουσία όλων των συναρμόδιων φορέων, υπό τον συντονισμό του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Πάγκαλος αποφάσισε να δείξει ότι εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στην κυβέρνηση μετά τον ντόρο που δημιούργησε ο ανασχηματισμός και το ανακάτεμα των αρμοδιοτήτων στα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Είναι γεγονός, λένε κυβερνητικές πηγές, ότι οι συνεδριάσεις οργάνων π.χ. της ομάδας σχεδιασμού χωρίς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν προκάλεσαν την ενόχληση του κ. Πάγκαλου, ο οποίος ωστόσο θεώρησε ότι εν μέρει τα πράγματα αποκαταστάθηκαν όταν ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι η ομάδα ανάπτυξης θα συνεδριάζει υπό τον κ. Πάγκαλο. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος έδειξε ότι επιθυμεί να ασχοληθεί περισσότερο με τα θέματα ανάπτυξης (πράσινη ανάπτυξη, επενδύσεις), καθώς φαίνεται πως θεωρεί ότι το μεγάλο στοίχημα της χώρας θα κριθεί στο συγκεκριμένο πεδίο.

Η ανακοίνωση χθες του ξεμπλοκαρίσματος κάποιων επενδύσεων έπειτα από μεσολάβηση της αντιπροεδρίας, λένε κυβερνητικοί κύκλοι, είχε ως στόχο να δείξει ότι πέραν του ότι «δεν έχει διακοσμητικό ρόλο στην κυβέρνηση», παράλληλα έχει αποτελεσματικότητα αφού οι άδειες που δίδονται αφορούν έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ