Τους λόγους για τους οποίους δεν επέλεξε τελικά το βουλευτή του κόμματός του Μάκη Βορίδη ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, εξήγησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και δήλωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, θα ανακοινώσει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι καθαρά κομματικός υποψήφιος, όπως η υποψηφιότητα Γεωργιάδη στην Αττική.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΝΕΤ 105,8 υποστήριξε ότι θέλει να προστατέψει τον κ.Βορίδη «από την αγυρτεία και την αλητεία».

«Τον πήρα από την άγονη γραμμή, δέχτηκα χτυπήματα για τα «άκρα». Κέρδισε όμως το σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου με τη δουλειά που έκανε μέσα στη Βουλή», ειπε.

Είπε ακόμη πως όταν ο κ. Βορίδης ακουγόταν για υποψήφιος Περιφερειάρχης, κάποιοι ετοιμάστηκαν να βγάλουν στη δημοσιότητα κάποια πράγματα. «Δεν θα αφήσω να «θάψουν» και το Κόμμα και το Μάκη. Δεν θα αφήσω να μου βάλουν ταμπέλα του ακροδεξιού, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας για τα δυο κόμματα εξουσίας υποστήριξε ότι είναι πλέον φθαρμένα, ενώ αυτή η φθορά δεν αγγίζει το κόμμα του, όπως εκτίμησε.

Είπε επίσης ότι δεν είναι στόχος του να διαλύσει τη ΝΔ, αλλά αντιθέτως «εγώ είμαι αυτός που μιλά εδώ και πολύ καιρό για την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Δεν θέλω να έχει την εικόνα της διάλυσης, να πληγώνεται ο κόσμος της».

Αναφερόμενος στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «βρώμικο αυτό που κάνουν στον Ψωμιάδη».

«Ο Παναγιώτης είναι φίλος μου, αλλά δυστυχώς ο Σαμαράς μπήκε σφήνα και τα διέλυσε. Δεν κατάλαβα πως μπορεί να είναι οικογενειοκρατία ο Διονύσης Ψωμιάδης, αλλά ο Βαρβιτσιώτης που η οικογένειά του βρίσκεται εδώ και τόσες γενιές στην πολιτική δεν είναι. Δεν είναι σοβαρή επιχειρηματολογία αυτή», είπε.

Τέλος αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Κιλτίδη είπε ότι είναι φίλοι, αλλά στην πολιτική ο καθένας επιλέγει τις προσωπικές του στρατηγικές.

«Πάντως στη Θεσσαλονίκη, ο ΛΑΟΣ θα κατεβάσει καθαρά κομματικό υποψήφιο, πρόταση ανάλογη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για την Αττική. Την ερχόμενη Τρίτη που θα βρίσκομαι στην ΔΕΘ θα το ανακοινώσω», δήλωσε.