Με μια λιτή ανακοίνωση απάντησε ο Κώστας Σημίτης στην είδηση πως ερευνώνται οι λογαριασμοί του.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας.

Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Σημίτης.

Σημειώνεται ότι σε άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που παρουσιάζουν τα «Νέα» στη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου, καθώς και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, αλλά και του Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο.

Ο κατάλογος των 7 προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητά να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του Βαγγέλη Μελέσιου, Διαμαντούλα, και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 30/10/2018 και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα λέγεται ότι συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του γνωστού C4i.