Παρά το γεγονός ότι το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής ανακοίνωνε ότι ο Νικήτας Σιώης παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας» περίπου ενάμιση μήνα μετά την εκλογή του, οι φήμες στις Σέρρες οργιάζουν.

Άνεργος τα τελευταία χρόνια ο Νικήτας Σιώης και χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη δήλωση για την παραίτησή του, τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «πιέσεις» που δέχθηκε από τα κεντρικά του κόμματος ώστε να πάρει τη θέση του στο Κοινοβούλιο, ο πρώτος επιλαχών στις Σέρρες, Αρτέμιος Ματθαιόπουλος, από τα κορυφαία στελέχη της ΧΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιλαχών είναι πολύ καλός φίλος της κόρης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και αυτός ήταν ο λόγος που θέλησαν κάποιοι, όπως ακούγεται στα πηγαδάκια, να τοποθετηθεί στη θέση του Νικήτα Σιώη.

Πάντως, μετά τον Γιώργο Γερμενή, στη Βουλή θα υπάρχει και άλλος μουσικός καθώς το πρωτοκλασσάτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής υπήρξε μπασίστας του συγκροτήματος Pogrom από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε το 2004.

Σε συνέντευξή τους στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής «Resistance/Αντεπίθεση» (τεύχος 22, Μαρτ. 2005), τα μέλη του POGROM υποστήριξαν πως ο κύριος λόγος ίδρυσης του συγκροτήματος οφείλεται στην αναγκαιότητα «να προπαγανδίσουν μέσω της μουσικής, αξίες και ιδανικά του αγώνα» τους.

Και φυσικά πρόκειται για το συγκρότημα που έβγαλε το τραγούδι «Μια βόλτα στη Βουλή». Ακούστε το!