Στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα παραμείνει για ένα χρόνο ακόμα ο κ.
Πέτρου Χριστοδούλου καθώς η σύμβασή του ανανεώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έως τις 23 Φεβρουαρίου 2013.

Ο κ. Χριστοδούλου ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ στις 18 Φεβρουαρίου 2010 και έχει χειριστεί από τότε όλα τα θέματα που άπτονται της διαχείρισης και της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, συμμετέχοντας σε όλες τις ευαίσθητες διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Χριστοδούλου αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης με εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά και τις Χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο τμήμα trading της Credit Suisse First Boston, στο Λονδίνο το 1985. Έχει εργαστεί στην Goldman Sachs, στο Λονδίνο (1987-1988), στην Goldman Sachs Καναδά (1988-1989), στη JP Morgan, στο Λονδίνο (1991-1998). Από το 1998 εργαζόταν στην Εθνική Τράπεζα ως στέλεχος και στη συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακίου, Παγκόσμιων Αγορών και Ιδιωτικής Τραπεζικής.