«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, δεν ήταν εκεί χθες, γιατί δεν υπήρξε στοιχειώδης αυτοκριτική», «έπρεπε να υπάρξει κατάθεση ψυχής και πνεύματος για το τι έχει συμβεί, ποια τα λάθη και που χρειάζονται διαφορετικές απαντήσεις» δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης σχολιάζοντας τα όσα διεξήχθησαν χθες και προχθές στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναζητήσει με ποιο τρόπο θα ξαναβρεί την ψυχή του.Οφείλουμε να πάμε στον κόσμο να συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας ότι επιμένει στην υποψηφιότητά του με σύνθημα «Να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα από την αρχή».

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται μετά την κριτική που άσκησε στις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναρωτήθηκε:

«Κάθε φορά που διαφωνεί ένας υπουργός θα παραιτείται; Εγώ έχω πει τις απόψεις μου και προφορικά και γραπτώς. Αλλά το βασικό που ξεχνούν αυτοί που τα λενε αυτά είναι ότι πριν από δύο μήνες η κυβέρνησή μας κατέρρευσε».

Πάντως χαρακτήρισε «απόλυτα σωστή, δίκαιη και έντιμη την πρόταση του Γ. Παπανδρέου» για εσωκομματικές εκλογές τον Μάρτιο και παρατήρησε ότι «θα γίνουν όλα σωστά και θα γίνουν όλα πριν από την προεκλογική περίοδο».