Εθνικό σχέδιο για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μεταφορών με επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσαν 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνουν ότι «καθώς η χώρα κινείται στην ύφεση η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, οι προσπάθειες προσαρμογής και μετάβασης στο νέο δημοσιονομικό κανόνα προμηνύονται εξαιρετικά δύσκολες» και σημειώνουν τον κίνδυνο «η χώρα να βλέπει διαρκώς τον πλούτο της να φθίνει, το εισόδημα να συρρικνώνεται, τους πολίτες να περιορίζονται και την κοινωνία να δοκιμάζεται». Οι βουλευτές κάνουν λόγο για «διολίσθηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας» και «δείχνουν» ως μοναδική λύση την ανάπτυξη.

Στην ερώτηση, που κατέθεσαν, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να προωθήσουν εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο θα ενσωματώνει την έννοια της ανταγωνιστικότητας, θα αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού και θα επιτρέψει την ταχύτερη δυνατή άρση της εξάρτησης της χώρας από τους δανειστές.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι κύριοι Μιχάλης Κατρίνης, Γιάννης Αμοιρίδης, Ιωάννης Βλατής, Γικόνογλου Αθανάσιος, Δημήτρης Καρύδης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Παπουτσής, Παύλος Στασινός, Σπυρίδων Μοσχόπουλος και η κυρία Κωνσταντίνα Γιαννακόπουλου.