«Η κυβέρνηση Σαμαρά θα κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις», δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά «δίνει διέξοδο και δεν θίγει την εθνική αξιοπρέπεια».

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δεν συνυπέγραψε υπαγορευμένο κείμενο με τον Γιώργο Παπανδρέου. Επανέλαβε το βασικό κορμό της επιστολής που είχε αποστείλει τις προηγούμενες μέρες στην ηγεσία του ΕΛΚ. Με τη στάση του αυτή δίνει διέξοδο στην εμπλοκή που υπήρχε στην 6η δόση, εμπλοκή η οποία οφείλεται στα παιδαριώδη λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης και στην άφρονα απόφαση να δρομολογηθεί ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νομίζω ότι ξεπεράσαμε όλα αυτά τα εμπόδια, χωρίς να θιγεί η εθνική αξιοπρέπεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «απαιτείται συνολικότερη αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης», ενώ αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση υπογράμμισε ότι «δε διαφωνούμε με τους στόχους αλλά με τη συνταγή».