Στη Βουλή φτάνει η «μυστική» πτήση του Νίκου Παππά και του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου με το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, από το Καράκας στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, τον Αύγουστο του 2013.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το επίμαχο ταξίδι επανήλθε στην επικαιρότητα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Σύμφωνα με αυτό, οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου έκαναν ταξίδι σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής, με το ιδιωτικό αεροσκάφος.

Επικαλούμενος δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το 2013 ο τότε διευθυντής του γραφείου τού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τη Βενεζουέλα με ιδιωτικό αεροσκάφος συγκεκριμένου επιχειρηματία,ο κ. Βενιζέλος ρωτά αν αυτού του τύπου επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από στελέχη της κυβέρνησης κι αν επηρέασαν και πως τις επιλογές της.

Ερώτηση για τις επαφές Παππά στη Βενεζουέλα θα καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εντός της ημέρας, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

Η ερώτηση θα απευθύνεται στο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον οποίο ο κ. Κικίλιας αποκάλεσε «alter ego» του πρώτου.

«Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ., είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις, διαφορετικά η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής.

«Οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο Νίκος Παππάς για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Χρήστος Δήμας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

«Είναι μεμπτό από τη στιγμή που ούτε το διαψεύδει ούτε το επιβεβαιώνει. Αυτός είναι που ρίχνει λάδι στη φωτιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας. «Θα θέλαμε να ξέρουμε, πήγε για ταξίδι αναψυχής ή είχε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους», ανέφερε.

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε ως «περσινά ξινά σταφύλια» την υπόθεση, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει “Βενεζουέλα”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής:

«Περσινά ξινά σταφύλια. Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει “Βενεζουέλα”», αναφέρει ο Νίκος Παππάς και προσθέτει: «Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».