Η στενή συνεργασία Αθήνας-Βερολίνου για την αντιμετώπιση της παρούσας δημοσιονομικής κρίσης αλλά και η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα με τον Γερμανό πρέσβη Ρολάντ Βέγκενερ, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βέγκενερ ανέφερε ότι συμφώνησαν με τον κ. Δήμα για την αναγκαιότητα της εφαρμογής των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και για τη καλή συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο στις 29 Νοεμβρίου  για το συνέδριο με θέμα «Δύναμη και ευθύνη. Ο ρόλος της Γερμανίας και της Ευρώπης στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο κ. Δήμας θα έχει επαφές και με τον κ. Βεστερβέλε. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Εξωτερικών, υπήρξε εξ αρχής η επίσκεψή του στη Γερμανία, κάτι που εκφράστηκε και κατά την πρόσφατη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Βεστερβέλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των νέων του καθηκόντων, ο κ. Δήμας είχε τονίσει ότι είναι αναγκαία η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό.