Την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με δεδομένο ότι η Ελλάδα υλοποιεί τα συμφωνηθέντα και υπάρχει υπεραπόδοση 1% των εσόδων εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι εκπεφρασμένες, στόχος μας να μην υπάρξουν υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ που επιμένει να ζητά νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος. Όπως φαίνεται από χθες υπάρχουν διαφωνίες και στο εσωτερικό του ΔΝΤ» συμπλήρωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα από τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές. «Δική μας βούληση να υπάρξει συνολικη συμφωνία ώστε να μην αφεθεί καμία σκιά, αυτή είναι η επιδίωξη μας. Αναμένουμε στη διάρκεια των συζητήσεων να βρεθεί ένα νέο σημείο ισορροπίας».

Η κυβέρνηση επιμένει και εργάζεται με προσήλωση, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η β’ αξιολόγηση, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Επιδιώκουμε μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη χωρίς υποχωρήσεις στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.