Εδώ και 24 μήνες έδωσα μια μάχη άνευ προηγουμένου μόνος μαζί με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «ζήσαμε πολύ λάσπη. Έγιναν τραγικά λάθη στην 5ετία της ΝΔ. Εγώ διπλασία το χρέος; Εγώ άφησα το έλλειμμα; Αυτά που ζουν οι Έλληνες θέλουν κάποιοι να τα ξεχάσουν. Πληρώνουμε το λογαριασμό δεκαετιών αδιαφορίας».

Παράλληλα τόνισε ότι «η συμφωνία μας επιτρέπει διαγραφή χρέους και καταβολή λιγότερων τόκων. Για να χτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης. Πετύχαμε μια συμφωνία που κάνει την διαδρομή μας πιο εύκολη τα επόμενα χρόνια. Που μας επιτρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις από τη συμφωνία όπως και με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όταν απέχουν όλα τα κόμματα από την ευθύνη τους δίνουν το λογικό δικαίωμα και στον λαό να απέχει. Χρησιμοποιούν τον πόνο του ελληνικού λαού για να σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό προκαλεί ανομία και αυθαιρεσία».

Επίσης ανέφερε ότι «αν η κατάσταση αντιμετωπιζόταν με αλλαγή πολιτικής τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Όταν τα κόμματα συνεργάζονται στέλνουν ενιαίο μήνυμα για το καλό της χώρας. Χαίρομαι με το βήμα που έκανε η αντιπολίτευση και δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία.»