Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποιεί ο Νίκος Παππάς. Πρώτος σταθμός του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ήταν το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του επιστημονικού φορέα, Βασίλη Αναστασόπουλο, για τη λειτουργία του Πάρκου και τις εταιρίες που είναι εγκατεστημένες σε αυτό.

Ακολούθως, ο Νίκος Παππάς ξεναγήθηκε στους χώρους του πάρκου, επισκέφθηκε εταιρίες και είδε από κοντά πώς λειτουργούν. Σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος, διότι βλέπω ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες». Η περιοχή, πρόσθεσε, «έχει τη δυνατότητα με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, και με τη στήριξη και τον προσανατολισμό της πολιτείας στην ανάπτυξη, αλλά και την υποστήριξη των δραστηριοτήτων, οι οποίες έχουν ήδη τα πατήματά τους στην περιοχή, να κατοχυρώσει τον τίτλο της τεχνολογικής πρωτεύουσας της Ελλάδας».

«Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν έχει αφήσει τις αμαρτίες του παρελθόντος να το κρατήσουν στάσιμο»

Στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, καθηγητή Βασίλη Καρδάση.

«Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν έχει αφήσει τις δυσκολίες και τις αμαρτίες του παρελθόντος να το κρατήσουν στάσιμο», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΑΠ, τόνισε ότι αξιοποιεί τις δυνατότητες και ανοίγει νέους δρόμους για την εκπαίδευση των νέων και του εργατικού δυναμικού. Σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, σημείωσε, ότι «το άνοιγμα σε νέες τεχνολογίες είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο πρέπει να καταστεί κομμάτι ενός εθνικού στόχου, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης στους σχετικούς δείκτες ανάπτυξης των τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών».

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση, είπε «ότι προσβλέπουμε στην αλληλοκατανόηση και στενή συνεργασία και πρέπει από κοινού, μέσα στους επόμενους μήνες, να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο αναξιοποίητος πόρος για διάθεση των νέων να σπουδάσουν και η δυνατότητα η δική σας να προσφέρετε σπουδές, μέσω των νέων τεχνολογιών, να βρεθούν σε μία ώσμωση, προκειμένου να έχουμε πάρα πολλά αποτελέσματα και για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και για την εθνική μας οικονομία».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καρδάσης είπε ότι «είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και νομίζω ότι επίκειται μία μεγάλη συνεργασία με το υπουργείο σε μία κατεύθυνση που είναι κοινό όραμα και των δύο».

«Πολλοί επιθυμούν τα ΕΛΤΑ να είναι ο φτωχός συγγενής των ταχυδρομείων»

Στην συνέχεια, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το αυτοματοποιημένο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στον ρόλο των ΕΛΤΑ, ο Νίκος Παππάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το δίκτυο, ως υποδομή, είναι κάτι το ανεκτίμητο», διότι όπως πρόσθεσε, «πάνω στο δίκτυο των ΕΛΤΑ μπορούν να ενταχθούν ποικίλες υπηρεσίες».

Στην συνέχεια ανέφερε, ότι «θα πρέπει όλοι μας να υπερβάλλουμε εαυτόν, διότι πολλοί επιθυμούν τα ΕΛΤΑ να είναι ο φτωχός συγγενής αυτής της βαριάς βιομηχανίας και υποδομής των ταχυδρομείων». Επίσης τόνισε, ότι «εργαζόμενοι, διοίκηση και πολιτική ηγεσία, μπορούμε να αποδείξουμε σε όλα τα επίπεδα, ότι θα φέρουμε τα ΕΛΤΑ εκεί που αξίζει να είναι».