Στην προσπάθεια της ΝΔ να διατηρήσει συσπειρωμένη τη βάση της απέδωσε το αίτημα περί παραίτησης Τσίπρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «Κόκκινο».

O κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι πρόκειται για την αδυναμία να αρθρώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δική του πρόταση.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι ενόψει ΔΕΘ υπάρχουν οι ενδείξεις ότι οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη στρέφονται κυρίως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αντί να συγκροτούν μία σοβαρή πολιτική πρόταση. «Το κόμμα της ΝΔ είναι σε τέλμα και δεν έχει απαλλαγεί από το φορτίο της αναξιοπιστίας, λόγω όσων έκανε τα τελευταία χρόνια», όπως είπε.

«Η αιτία γι’ αυτό είναι το στρατηγικό αδιέξοδο για την αξιωματική αντιπολίτευση, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Έτσι, επιλέγονται τεχνικές και αντιπαραθέσεις χωρίς βάθος, με στόχο τη συντήρηση της αντιπαράθεσης για τη συσπείρωση της βάσης, για να μην πάθει ό,τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ».

Εξάλλου, για τις προσπάθειες ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού να φτάσουν σε… γάμο, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι πρόκειται για αδιέξοδη κατάσταση, καθώς «δεν μπορούν να διατυπώσουν κάτι, σε έναν χώρο που ιστορικά σφράγισε μέσω του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες δεκαετίες».