Επίθεση κατά της «κομμουνιστικής νοοτροπίας και πρακτικής» εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Όπως είπε «για πολλά χρόνια το κράτος είχε σχεδόν τα πάντα. Δεν διηύθυνε όμως το κράτος. Διηύθυναν οι συντεχνίες μέσα στους οργανισμούς. Παράδειγμα, ο κ. Φωτόπουλος είναι αυτός ο οποίος είπε θα εφαρμοστεί ή δεν θα εφαρμοστεί ο καλός ή κακός νόμος, -για μένα κακός νόμος αυτόν τον οποίον φέρνει ο Βενιζέλος-. Ο κ. Φωτόπουλος, η συντεχνία του κάνει παντού κουμάντο».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επανέλαβε τη θέση του ότι «εκλογές δεν θέλουν ούτε η ΝΔ ούτε και το ΠΑΣΟΚ», αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να γίνουν λόγω «απρόοπτων και απρόβλεπτων γεγονότων».

Παράλληλα επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του που είπε στο Βελλίδειο. «Τις 25 προτάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της Οικονομίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Επίσης επανέλαβε την πρότασή του για «ευρωδραχμή» τονίζοντας ότι «θα κάνω την ευρωδραχμή, για να έχω τη δυνατότητα να κάνω τη δική μου νομισματική πολιτική με αυτό το νόμισμα. Επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ. Για κάθε διεθνή συναλλαγή θα υπάρχει το ευρώ. Στο εσωτερικό της χώρας θα χρησιμοποιώ την ευρωδραχμή».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο κ. Κώστας Καραμανλής θα είναι ξανά πρωτοσέλιδο. Το πότε δεν μπορώ να το προσδιορίσω εγώ και δεν είναι δικιά μου δουλειά».

Παραδέχτηκε τα «τεράστια πολιτικά λάθη» που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και, όπως είπε, «έχει μεγάλη ευθύνη για εκεί που βρίσκεται σήμερα η χώρα, λόγω απειρίας και λόγω ηλικίας. Όμως δεν έχω ακούσει κανένα εξ ημών, να θέτει θέμα δόλου. Αφού λοιπόν δεν υπήρξε δολιότητα, νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής δεν είναι για πέταμα».