Μεγάλη σημασία δίνει η ΝΔ στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχει σήμερα στη Φρανκφούρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Ο πρόεδρος της ΝΔ με το μπαράζ των ευρωπαϊκών επαφών επιχειρεί να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές συμμαχίες του και παράλληλα να «χτίσει» το ηγετικό προφίλ του ενόψει των πολιτικών εξελίξεων, όποτε αυτές προκύψουν.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τις επαφές που είχε με επενδυτές στο Λονδίνο πετά για την έδρα της ΕΚΤ σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία τόσο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όσο και εν γένει για την οικονομία.

Αιχμή του δόρατος της γαλάζιας αποστολής είναι η πρόταση της ΝΔ για διαφορετικό μείγμα πολιτικής με πρωτογενή πλεονάσματα 2% και ρυθμούς ανάπτυξης 4%, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί η επαναφορά της οικονομίας σε κανονικότητα. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν ότι άπαντες γνωρίζουν πως το πρόγραμμα αυτό που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με πρόβλεψη πλεονασμάτων 3,5% για βάθος χρόνου δεν βγαίνει και αργά η γρήγορα θα τεθεί επί τάπητος ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Παράλληλα, στη Συγγρού υπογραμμίζουν ότι σχετική πρόταση έχει ήδη κατατεθεί στην ΕΚΤ και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, γεγονός που εκλαμβάνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως σταδιακή δικαίωση της οικονομικής στρατηγικής που χαράσσει η Συγγρού για τη χώρα και την έξοδο από τα μνημόνια.