Ένα νέο φόρο στα ακίνητα, ο οποίος αλλάζει τον τρόπο φορολόγησης της συγκεκριμένης περιουσίας μέχρι σήμερα, αποφάσισε οριστικά το υπουργικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr πρόκειται για τέλος με συντελεστή που θα επιβάλλεται από το πρώτο τετραγωνικό και θα διαφοροποιείται, τόσο με την τιμή ζώνης όσο και με το είδος του ακινήτου. Δηλαδή διαφορετική θα είναι η φορολόγηση της επαγγελματικής στέγης, της πρώτης κατοικίας και με άλλο συντελεστή η εξοχική ή δευτερύουσα.

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο μέτρο απαιτεί άριστη μηχανογράφηση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ακόμα για αυτό και οι εισηγητές της πρότασης προτείνουν το τέλος να εισπράτεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι από 0,5 έως 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρόταση που έχει υποβάλει επικεφαλής μεγάλης ελληνικής τράπεζας το 2009 στον τότε υπουργό οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και είχε τότε απορριφθεί. Η πρόταση επανήλθε τον Απρίλιο από υπουργό, καθώς θα μπορούσε να φέρει σημαντικά έσοδα, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα είναι το μοναδικό μέτρο που θα ανακοινωθεί καθώς μπορεί να αποφέρει τα απαιτούμενα έσοδα.

Πηγή: 24h.gr