Απατώνται όσοι νομίζουν ότι αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση φέρνει ενόψει ΔΕΘ μια σειρά κρίσιμα θέματα στη Βουλή και παράλληλα επισπεύδει άλλα όπως οι αποκρατικοποιήσεις το ενιαίο μισθολόγιο και οι αλλαγές στο σύστημα υγείας. Η αλήθεια είναι ότι αυτή ουσιαστικά την εβδομάδα έδωσαν σαν χρονικό περιθώριο οι δανειστές μας.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αποχώρησαν με την παρατήρηση ότι θα επιστρέψουν σε δέκα ημέρες και μέχρι τότε πρέπει να έχουν πάρει τον δρόμο της υλοποίησης όλες οι εκκρεμότητες.

Έτσι λοιπό η κυβέρνηση επισπεύδει ελπίζοντας να προλάβει και ευχόμενη να μη πυροδοτηθεί κλίμα νέων ισχυρότερων εντάσεων στην κοινωνία. Έτσι αύριο Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίζει το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, με εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.

Οριστικοποιείται η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, θέμα για το οποίο θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Εντός της εβδομάδας θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, Παράλληλα ξεκινά την Πέμπτη η λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας με τους γιατρούς να έχουν εξαγγείλει απεργία .Ο Α.Λοβέρδος πάντως θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις συνολικές διαρθρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥ.