Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στο σύνολό του και κατ’ άρθρον το νομοσχέδιο για την «προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την εναρμόνιση των προϋποθέσεων διαφάνειας αναφορικά με την πληροφόρηση σχετικά με τους εκδότες των οποίων οι μετοχές έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά».
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά, ψήφισαν ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.
Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε και η διάταξη για την ενίσχυση της διαφάνειας στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι διοικήσεις των τραπεζών για τις πληρωμές για σκοπούς εμπορικής διαφήμισης, καθώς και των ποσών που καταβάλλονται για πάσης φύσεως χορηγίες.
Υπέρ του άρθρου 6, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ «παρών» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, και το προσφυγικό, κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Η σημερινή μέρα δεν αφήνει περιθώρια πολιτικής εκμετάλλευσης, σήμερα είμαστε όλοι Βέλγοι» είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, και πρόσθεσε ότι, στην Ευρώπη χρειάζεται συνεργασία και να σταματήσουν οι εθνικές λογικές για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, «αλλιώς τα προβλήματα θα χειροτερεύουν και θα έρθουν στο προσκήνιο δυνάμεις και απόψεις που θα επιδεινώσουν την κατάσταση».
Συνεχίζοντας, κατηγόρησε κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι σκοπίμως συνδέουν το προσφυγικό πρόβλημα με την τρομοκρατία, προκειμένου να καταλογίσουν ευθύνες στην κυβέρνηση και χωρίς να καταθέτουν κάποια διαφορετική άποψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αναφερόμενος στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, για την ενίσχυση της διαφάνειας στις διαφημιστικές δαπάνες και τις χορηγίεςτων τραπεζών, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε, ότι αποτελεί πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση μιας παθογένειας, την οποία, όπως είπε, συνιστούσε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής όπως το χαρακτήρισε, ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα τις επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Είπε τέλος ότι «με την τροπολογία, η οποία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο, και ορίζει ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα του 2015, τελειώνει και η σχετική προπαγάνδα που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και καταλόγισε σε ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους, ότι σκοπίμως διαστρέβλωσαν τα όσα είπε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή, αλλά και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αναπαρήγαγαν τα δημοσιεύματα, χωρίς να συμβουλευτούν προηγουμένως τα πρακτικά».
Την καταδίκη της Νέας Δημοκρατίας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις τη συμπαράσταση στο λαό του Βελγίου και τη θλίψη για τα θύματα, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Βρούτσης και εκτίμησε, ότι τα γεγονότα αυτά θα επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική της Ευρώπης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα και τη χώρα μας. Κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της, «οδήγησε τη χώρα να είναι σήμερα απομονωμένη δακτυλοδεικτούμενη με κλειστά σύνορα».
Τη θλίψη του για τους νεκρούς των επιθέσεων στις Βρυξέλλες εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και πρόσθεσε ότι ελπίζει να μην γίνουν και στην Ελλάδα όσα γίνονται και στην Ευρώπη, αν και σημείωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος.
«Η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι θέμα αρχής» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, και πρόσθεσε, ότι η συγκεκριμένη μορφή τρομοκρατίας ασκήθηκε στο παρελθόν από κύκλους του φασισμού και σήμερα αποτελεί «εργαλείο στα χέρια των φανατικών του Ισλάμ, με στόχο τον απλό πολίτη στα κέντρα και τις γειτονιές των πόλεων». Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση ότι με τις «άφρονες» όπως τις χαρακτήρισε πολιτικές της στο μεταναστευτικό, οδηγηθήκαμε στην αναγκαία πλέον εμπλοκή του ΝΑΤΟ, το οποίο έχει ψηλά στην ατζέντα του την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και δημιουργούνται έτσι κίνδυνοι για τη χώρα.
Την άποψη ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα διαμορφώσουν ακόμη χειρότερες συνθήκες για τη διαβίωση των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται στον τόπο μας, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Καραθανασόπουλος. Είπε ότι με πρόσχημα το προσφυγικό, αναδεικνύεται ο αναβαθμισμένος ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα την προώθηση της συνδιαχείρησης στο Αιγαίο σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Πρόσθεσε επίσης, ότι ευθύνες γι’ αυτό δεν έχει μόνο η κυβέρνηση αλλά όλα τα κόμματα που θεωρούν ότι το ΝΑΤΟ και η Ε,Ε αποτελούν τους παράγοντες επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος.
«Ζούμε μια αποφράδα ημέρα για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης και τόνισε ότι «απαιτείται όσο ποτέ ψυχραιμία και σύνεση, έτσι ώστε να αποφύγουμε όλα αυτά που μπορούμε να υποστούμε ως Ενωμένη Ευρώπη και ως κόσμος ολόκληρος». Πρόσθεσε, ότι το μεγάλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα, είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για το «ολέθριο» όπως είπε «ψευδό-ανθρωπιστικό κάλεσμα των κολασμένων» όλου του κόσμου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για την «συμμετοχή της στις πρώτες φάσεις της αποσταθεροποίησης του αραβικού κόσμου, την ανεπάρκεια και την ανικανότητά της, για τις λανθασμένες εκτιμήσεις και στα μέτρα και στις πράξεις».
Την τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο καταδίκασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος όμως εκτίμησε ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά την Ελλάδα, στα θέματα της αξιολόγησης και του προσφυγικού. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να πείσει ότι κατά το παρελθόν όλα γίνονταν καλά και δεν υπάρχει λάθος», ενώ τόνισε ότι «οι στιγμές είναι δύσκολες και δεν δικαιολογούν υψηλούς τόνους».