«Μας ενώνουν τόσα πολλά σε αυτή την κυβέρνηση και έχουμε τόσες πολλές ευθύνες απέναντι στη χώρα που δεν είναι μείζον το θέμα της παραδρομής λόγου του κ. Μουζάλα», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι το θέμα που προέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής θα λυθεί.

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι από τη στιγμή που πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος δεν αίρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση δεν υπάρχει -όπως είπε χαρακτηριστικά- κανένα κυβερνητικό θέμα. «Υπάρχει ένα θέμα με τον κ. Μουζάλα που θα το λύσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό», επισήμανε και ανέφερε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων -όπως είπε- είναι να μη βρίσκεται η Ελλάδα με σκυμμένο το κεφάλι στην Ευρώπη, να επιστρέψει η εργασία στη χώρα και να καθαρίσει το κύκλωμα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο κ. Μουζάλας είναι ευρύτατα αποδεκτός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, για τη σημαντική -όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Φάμελλος- δουλειά που κάνει και τις ισορροπίες που κρατάει στη διαχείριση του προσφυγικού. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι το μείζον αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Στο μεταξύ, ο κ. Φάμελλος υπενθύμισε ότι η ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, εκτός από την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, περιορίζεται σε τρία θέματα που, όπως είπε, είναι η προώθηση προσφύγων από την Ελλάδα στην Ευρώπη και απευθείας από την Τουρκία στην Ευρώπη, καθώς και η επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η πρόταση που κατατέθηκε για τη φιλοξενία προσφύγων σε λουτροπόλεις της χώρας και επανέλαβε ότι δέσμευση της Ελλάδας παραμένει η φιλοξενία 30.000 περίπου προσφύγων στα διάφορα κέντρα φιλοξενίας και άλλων 20.000 που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας.