Κριτική δέχεται ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις δηλώσεις του για το «κίνημα της γραβάτας», τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μηχανικούς και ειδικά τους δικηγόρους που διαδηλώνουν κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Μιλώντας στη Süddeutsche Zeitung, ο υπουργός ανέφερε πως είναι καλό που βγαίνουν στο δρόμο, είναι καλό γι’ αυτούς, θα χάσουν μερικά κιλά.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού στη γερμανική εφημερίδα, σχολίασε: «Στράφι πήγαν οι αντιμνημονιακές πορείες του κ. Κουρουμπλή, καθώς ό,τι έχασε, το ξαναπήρε ως υπουργός του τρίτου Μνημονίου».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Ποτάμι. Σε αυτή αναφέρει: «Καλά κάνουν οι επιστήμονες και διαδηλώνουν, θα χάσουν και κανένα κιλό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δημοσιογράφο μιας από τις πιο έγκυρες γερμανικές εφημερίδες. Προφανώς η δήλωση οφείλεται στην ευθυμία του κ. υπουργού από το καλό κρασί του πολυτελούς εστιατορίου όπου έγινε η συνέντευξη. Μετά από αυτή την αριστερή δήλωση ο κ. Κουρουμπλής αποχώρησε, όπως γράφει ο δημοσιογράφος με ένα πολυτελέστατο μαύρο τζιπ. Ούτε καν η Μαρία Αντουανέτα τόλμησε να ξεστομίσει για παντεσπάνι… (Αυτό δεν το έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος).

Σημειώνεται πως σε σημερινές του δηλώσεις στον Βήμα FM, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως έκανε χιούμορ. «Όταν είσαι με ένα άνθρωπο όλη την ημέρα κάνεις και συζητήσεις προσωπικές, κάνεις και χιούμορ. Δηλαδή, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο κ. Βερβεσσός, ο φίλος μου, πρώτη φορά ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα θέματα των δικηγόρων;», ανέφερε.