Την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κα. Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, υποδέχθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος προκειμένου να συζητήσουν τα καυτά θέματα που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα.

Το Κυπριακό αλλά και οι προκλήσεις που υπάρχουν στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που επισφράγισε για ακόμη μία φορά την στενή συνεργασία των δύο χωρών για τα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού είπε με νόημα ότι η Κύπρος είναι πέρα από κόμματα και χρώματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτή την πρώτη επίσημη επίσκεψη, στην Αθήνα, της Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου μας, κας Ερατώς Κοζάκου – Μαρκουλλή, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, κατ΄ αρχήν και να ανταλλάξουμε απόψεις μπροστά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το εθνικό μας θέμα. Αλλά και ενόψει μιας πολύ σημαντικής στιγμής για την Κύπρο στην Ευρώπη, που είναι η ανάληψη, στο Β’ εξάμηνο του 2012, της Ευρωπαϊκής Προεδρίας.

Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι – όπως πάντοτε – η Νέα Δημοκρατία, ως πολιτική Παράταξη ευθύνης, είτε είναι στην Αντιπολίτευση, είτε είναι στην Κυβέρνηση, στέκεται στο πλευρό της Κύπρου μας και των αδελφών μας στο Νησί, σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια για να φθάσουμε, κάποτε, στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι μια βιώσιμη, σταθερή, αλλά και δίκαιη λύση.

Γνωρίζουμε ότι νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί. Αυτά, όμως, δεν μας αποθαρρύνουν. Το εθνικό μέτωπο είναι ενιαίο και σταθερό.

Στην κα. Υπουργό θα ήθελα να ευχηθώ, εξ ονόματος του Προέδρου και όλων μας, καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή της και να υπολογίζει πάντοτε στην παρουσία μας».