Με συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας, ο Φρανσουά Μπαρουά έστειλε μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα ζητώντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να πειστούν οι αγορές.

Η αυριανή Σύνοδος Κορυφής πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. «Η Αθήνα χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει», είπε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με μείωση των επιτοκίων και με παράταση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, συμπλήρωσε.

Παράλληλα δήλωσε ότι τα ΜΜΕ δίνουν μεγαλύτερη έκταση, από την πραγματική, στη διχογνωμία ανάμεσα στους ευρωπαίους ηγέτες. Υπάρχει μεγάλη σύγκλιση απόψεων, υπάρχει συμφωνία επί των ουσιαστικών θεμάτων, υπάρχει βούληση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, συμπλήρωσε ο Γάλλος πολιτικός.

«Η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό βήμα προς την διαμόρφωση των προϋποθέσεων ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα που θα κάνει το ελληνικό χρέος πιο υποφερτό», τόνισε.