Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών θα έχουν στις 12 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια στις 13:30 ο κ. Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Στις 14:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου σύσκεψη υπό την προεδρία του αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, με θέμα των εορτασμό των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι δήμαρχοι όλων των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 18:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας

Την ίδια ώρα στο κτήριο του ΕΚΕΠΥ, σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα για τη δημιουργία θεραπευτικών μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ σε δημόσια Νοσοκομεία.

Στις 19:00 στο νέο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών δημόσια συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο στα ΑΕΙ. Εισηγούνται οι Πανεπιστημιακοί Γιάννης Καλογήρου, Αλέξης Καλοκαιρινός, Αντώνης Λιάκος και Λεωνίδας Λουλούδης, ενώ σχολιάζει ο Δημήτρης Κυρτάτας. Συντονισμός: Μαρία Ρεπούση. Τη συζήτηση διοργανώνει ο Τομέας Παιδείας και Ερευνας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Επανωμής, ενημέρωση του κοινού για τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα κουνούπια γενικότερα από το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί σήμερα κλιμάκιο ευρωβουλευτών στο πλαίσιο της περιοδείας στην Ελλάδα της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, η έκθεση με τίτλο: «Το δώρο του Διονύσου. Η Μυθολογία του κρασιού στην Κεντρική Ιταλία (Μολίζε) και τη Βόρεια Ελλάδα», η οποία ταξιδεύει τους επισκέπτες στους αρχαίους δρόμους του κρασιού της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ιταλίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.