Στο θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ και των απολύσεων από το Δημόσιο επανήλθε σήμερα η ΝΔ στρέφοντας τα πυρά της κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δια του κ. Κουτρουμάνη «επέλεξε να κρυφτεί και να μην απαντήσει επί της ουσίας, για το θέμα της μείωσης της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα, αλλά και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων μαζί με την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας».

Του καταλόγισε ότι «αρκέστηκε να επαναλάβει το τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Νόμου, ξέχασε όμως , πριν δώσει την απάντησή του, να διαβάσει την τελευταία σελίδα 165, του επικαιροποιημένου Μνημονίου, που προβλέπει ρητώς τη μείωση της βασικής σύνταξης του ΟΓΑ. Επίσης, προβλέπει και τη μείωση και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων, μαζί με τη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας».

Υπενθύμισε δε ότι η ΝΔ έχει καλέσει τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για τη σαφή αναφορά σε απολύσεις, μετά την ολοκλήρωση ενός έτους εφεδρείας, που συμπεριλαμβάνεται στη σελίδα 114 του επικαιροποιημένου Μνημονίου, αλλά που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον εφαρμοστικό νόμο.

Κατέληξε λέγοντας ότι «επί της ουσίας η κυβέρνηση εξακολουθεί να “πετά την μπάλα στην εξέδρα” και να υπεκφεύγει. Περιμένουμε από τον κ. Βενιζέλο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη Βουλή, αλλά και στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Σε ερώτηση αν η ΝΔ έχει στοχοποιήσει τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Μιχελάκης απάντησε: «δεν τον στοχοποιούμε απλώς είναι ο καθ’ ύλη αρμόδιος υπουργός».