Oι ΑΝΕΛ δεν έγιναν ποτέ μνημονιακοί, δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

«Δεν γίναμε ποτέ μνημονιακοί. Μνημονιακός σημαίνει να λες αυτό που έλεγαν κάποιοι υπουργοί της ΝΔ πως “δεν θέλω να τους απολύσει ο Τόμσεν, θέλω να απολύσω εγώ ο ίδιος τους δημόσιους υπαλλήλους”.. Μνημονιακός σημαίνει, αυτό που έλεγαν κάποιοι  όπως –ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (σσ Βενιζέλος)- ότι είναι ευλογία το μνημόνιο.  Για εμάς δεν είναι ούτε ευλογία, ούτε θέλουμε να εφαρμόσουμε μέτρα τέτοια. Μνημόνιο σημαίνει πολιτική της λιτότητας. Μνημόνιο σημαίνει πολιτική της δόσης κάθε τρεις μήνες. Μνημόνιο σημαίνει το αγγλικό δίκαιο και κατασχέσεις σπιτιών. Αυτά τα αποφύγαμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος στον realfm, τονίζοντας ότι το μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σαν τα άλλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οπως είπε: «Αποφύγαμε ουσιαστικά να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο που θα έμοιαζε με το δεύτερο και το πρώτο ιδιαίτερα στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και στο προσωρινό του πράγματος».

Ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε επίσης ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου της χώρας από την ΕΕ καθώς να χρεωθεί αυτό σε εκείνον και τον Αλέξη Τσίπρα. «Εκείνο το βράδυ έλαβα μία μεγάλη απόφαση. Επρεπε ή να πυροβολήσω τα πόδια μου ή να πυροβολήσω τη συνείδησή μου ή να πυροβολήσω το κόμμα μου, ή από την άλλη πλευρά να πυροβολήσω την Ελλάδα. Την ώρα που ο Σόιμπλε μας έφερε τη λύση έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση που σήμαινε και το γνώριζα καλά αυτό προσωπικά, αλλά δεν μπορούσα να το εξηγήσω στον κόσμο εκείνη την ώρα, 3 εκατ. μετανάστες στην Ελλάδα, γιατί αυτό θα συνέβαινε με 40 δισ. ανθρωπιστική βοήθεια. Την ώρα που γνώριζα ότι την επόμενη ημέρα έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμαινε κλείσιμο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και απόλυση 4 εκατ. ιδιωτικών υπαλλήλων που θα έβγαιναν εναντίον των 6 εκατ. ήδη απολυμένων και ανέργων Ελλήνων θα έπρεπε να πάρω μία απόφαση που θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να την εξηγήσω στους Ελληνες ψηφοφόρους μου. Ανθρωποι εκείνο το βράδυ έφυγαν από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, όπως έφυγαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

«Για μας το σχέδιο ήταν προετοιμασμένο και το σχέδιο θα οδηγούσε στο να μας “κρεμάσουν” στην πλατεία Συντάγματος και τον Τσίπρα και εμένα, να επανέλθουν αυτοί, σε μία χώρα η οποία θα έπαιρνε ανθρωπιστική βοήθεια έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση με φαλιρισμένες επιχειρήσεις και όνειρα για τις επόμενες γενιές» είπε.