Σε καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προβαίνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που είναι μέλη της «Δημοκρατικής Αριστεράς», καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του ο Αθανάσιος Λεβέντης, «ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά».

«Ο λογαριασμός του μεσοπρόθεσμου δεν βγαίνει. Αντιθέτως μπαίνουν νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις, θα στεγνώσει η αγορά, θα εκτιναχθεί η ανεργία. Το μεσοπρόθεσμο επιτείνει την ύφεση, θα πλήξει τους συνεπείς φορολογούμενους και θα αφήσει στο απυρόβλητο τους φοροφυγάδες και τους έχοντες και κατέχοντες. Ακόμα και οι δανειστές μας λένε να κάνουμε κάτι για την φοροδιαφυγή, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται να μην πιστεύει πως μπορεί να το πετύχει» ανέφερε ο βουλευτής.

Ο κος Λεβέντης αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων, «τι γίνεται με την ανάπτυξη, την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τη φορολόγηση των τραπεζών, εκκλησιαστικής περιουσίας» και υποστήριξε πως «δεν είναι ακατόρθωτο για την χώρα μας να παράγουμε φωτοβολταϊκά και να εξάγουμε και ηλιακή ενέργεια», σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ.