Την ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και να εφαρμοστούν άμεσα πολιτικές που θα προκαλέσουν δημιουργικό «σοκ» και επανεκκίνηση της οικονομίας, επισημαίνει με δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ξεκαθαρίζει πως το κόμμα του δεν μπορεί να συμφωνήσει στο λάθος τονίζοντας πως «είμαστε υπέρ της επίτευξης των βασικών στόχων, δηλαδή του εκμηδενισμού του ελλείμματος και της μείωσης του χρέους».

Ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζει πως η ΝΔ, όχι μόνο στηρίζει αλλά είναι και πρωτοπόρα στις βασικές πολιτικές για την επίτευξη των στόχων, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η πάταξη της κρατικής σπατάλης και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

«Δεν μπορεί όμως να υποστηρίξουμε μια πολιτική που βαθαίνει την ύφεση και ακυρώνει ακόμα και αυτή την εξυγίανση», συμπληρώνει ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως «είναι ανάγκη να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση και να εφαρμοστούν άμεσα οι πολιτικές που θα προκαλέσουν δημιουργικό σοκ και επανεκκίνηση της οικονομίας».