Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εισηγείται σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, την ίδια στιγμή που η δήλωση του προέδρου της Μάρκου Μπόλαρη στο real.gr αναμένεται να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

«Η νέα Επιτροπή έχει πάρα πολλή δουλειά. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις στην Προανακριτική το πάρτι συνεχίστηκε και εντάθηκε στην περίοδο μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης, κάνοντας λόγο για την Επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας της Βουλής που υπό την προεδρεία του κ. Ευτύχη Δαμιανάκη θα ερευνήσει το σκάνδαλο των υποβρυχίων για την περίοδο 2002-2009.

Η Επιτροπή Εξοπλισμών αναμένεται να παραλάβει τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής το αργότερο αύριο, ώστε να ξεκινήσει τις εργασίες της για την πορεία του σκανδάλου επί υπουργικών θητειών Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όπως έχει αποφασίσει η ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ομοφώνως, πλην ΚΚΕ, που προσθέτει και την κατηγορία της απιστίας.