Την άμεση αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων των αστυνομικών, ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αύξηση της αποτελεσματικότητας της αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας συνδέεται και με την επίλυση των προβλημάτων των αστυνομικών.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την έξαρση της εγκληματικότητας και εξήρε τον ρόλο της ς ΠΟΑΣΥ, λέγοντας ότι αναδεικνύει και αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας και ειδικότερα της αστυνομίας και ότι προτάσσουν με απόλυτη ορθότητα το ζήτημα του εκδημοκρατισμού της αστυνομίας, της αποτελεσματικότητας και της συνολικής μεταρρύθμισης.

Για την οικονομία ο κ. Κουβέλης είπε ότι η χώρα δέχεται φοβερές πιέσεις από τους δανειστές της και πρόσθεσε ότι οι δανειστές θα πρέπει να ξέρουν ότι εκτός από τις δικές τους αξιώσεις και τα δικά τους συμφέροντα, υπάρχουν και οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας.

Για το δημόσιο ο πρόεδρος τη ΔΗΜ.ΑΡ. είπε ότι ο ευρύτερος δημόσιος τομέας πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να αναδιαρθρωθεί και να γίνει αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού της δημόσιας διοίκησης. «Αλλά αυτός ο εκσυγχρονισμός, αυτή η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα από ανέργους!»