Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν θα υπάρξει «κούρεμα» μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα -με αφορμή όσα είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για τους μισθούς στην Ελλάδα- απάντησε ότι το «Ενιαίο Μισθολόγιο δεν είναι κούρεμα μισθών, αλλά έχει να κάνει με κοινωνική δικαιοσύνη ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους, μειώνοντας αυτή την τεράστια διαφορά που υπάρχει από υπουργείο σε υπουργείο και από οργανισμό σε οργανισμό, ενώ γίνεται για να μπει τάξη και να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στο μισθολόγιο».

«Κούρεμα χρειάζεται σε όσα λεν και τι λένε κάποιοι γενικώς κι αυτό να το έχουμε κατά νου, όταν μιλάμε», είπε ο κ. Πεταλωτής, και διευκρίνισε ότι «δεν εννοώ καθόλου τον κ. Στρος Καν, αλλά αυτούς που μιλάνε για αναδιαρθρώσεις, κάνουν σενάρια, κινδυνολογούν και νομίζουν ότι διάφορες θεωρίες της οικονομικής επιστήμης μπορούν να τις εφαρμόσουν στην Ελλάδα».Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο Στρος Κάν για «ακριβούς μισθούς» στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές, αυτό είναι ξεκάθαρο, αν δε μπουν κοινωνικά κριτήρια στις μεγάλες επιδοματικές διαφορές των μισθών του ελληνικού δημοσίου, αυτό είναι άλλο ζήτημα και είναι στα πλαίσια του Ενιαίου Μισθολογίου που επιφέρει κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι πρέπει να σταματήσει η καθημερινή κινδυνολογία και καταστροφολογία για «περικοπή μισθών και συντάξεων» και επίσης ότι από την κινδυνολογία αυτή κάποιοι επωφελούνται, «άλλοι πολιτικά και άλλοι οικονομικά».

«Ας σταματήσουν την καταστροφολογία και τα κόμματα, που αντί να συναισθανθούν την κατάσταση της χώρας σήμερα, με περισσό θράσος βγαίνουν και κάνουν σχολιασμούς αφ’ υψηλού μιλώντας γενικώς για ανάπτυξη, ερχόμενοι να μας πουν λες και δεν ήξεραν τι γινόταν και πού κυβερνούσαν και αναφέρομαι στον κ. Σαμαρά που τον Μάιο του 2009 μιλούσε για έλλειμμα 4% και έρχεται σήμερα να μας πει για περιορισμό ελλειμμάτων, χρέος και όλα τα συναφή. Είναι ένα κακό σήριαλ που παίζει η ΝΔ καθημερινά και απαξιώνει την κοινή γνώμη και τους Έλληνες πολίτες», είπε ο κ. Πεταλωτής.