Να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό ζητά από τον υπουργό Οικονομικών η ΝΔ, δια του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος παρουσίασε σειρά «αντιφατικών», όπως επεσήμανε, δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών κατά το τελευταίο διάστημα.

«Τελικά ο κ. Παπακωσταντίνου πότε λέει την αλήθεια; Επιτέλους ας αποφασίσει. Την αλήθεια ζητάμε από τον κ. Παπακωσταντίνου εδώ και μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε τοποθετήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν και αυτοί από τον κ. Παπακωσταντίνου να τοποθετηθεί.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μιχελάκης διέψευσε τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η προσπάθεια κοινωνικής πίεσης σε ιδιωτικές τράπεζες για λύση στο πρόβλημα της εταιρίας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» ανακόπηκε, από το γεγονός ότι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ δεν υπέγραψαν ένα προσχέδιο επιστολής που συνέταξε ο ίδιος και απευθυνόταν στις ιδιωτικές τράπεζες.

Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για φαιδρότητες κατηγορώντας τον κ. Πεταλωτή πως με την επιστολή του, προσπάθησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες και να εξαπατήσει τους πολίτες.

Σχετικά με το «Σύμφωνο για το Ευρώ», ο Γιαννης Μιχελάκης ουσιαστικά απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΝΔ να το υπερψηφίσει στη Bουλή καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί για το μείζον θέμα όπως ήταν το μνημόνιο να ζητούν 150 ψήφους και για το έλασσoν να ζητούν 180. Θα τοποθετηθούμε όταν έρθει η υπόθεση στη Bουλή».

Για την υπόθεση της Siemens, τόνισε ότι «εξακολουθεί να ισχύει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι είναι περίεργος να δει ποιοί 60 βουλευτές θα βάλουν την υπογραφή τους, για να συνεχιστεί μια συζήτηση η οποία είναι προδιαγεγραμμένη και νομολογημένη, όσον αφορά στην παραγραφή των αδικημάτων για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, και χρησιμοποιείται μόνο σαν δίωξη εναντίον στελεχών της ΝΔ που κατηγορούνται χωρίς στοιχεία».

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΔΟΕ και στην κυβέρνηση σχετικά με τις φήμες που θέλουν πρώην υπουργό του κόμματος να έχει στο λογαριασμό του περισσότερα από 175 εκ. ευρώ.

«Όσο το παιχνίδι διαρροών συνεχίζεται το θέμα παίρνει διαστάσεις σκανδάλου», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.