Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια και οποιαδήποτε συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή ερωτήσεις που δέχτηκε αναφορικά με τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή, Τζόρτζ Σόρος.

«Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση θα είναι πολύ βλαπτική και επιζήμια και για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την Ευρώπη», σημείωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν αποδειχτεί και αποδεικνύονται αναληθή τα «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» που ακούγονται από διάφορες «σειρήνες» «από πολλές πλευρές» και αφορούν σε αναδιάρθρωση, πτώχευση, χρεοκοπία.

Ο κ. Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση για το εάν συζητήθηκε θέμα αναδιάρθρωσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Σόρος, είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα συζήτησης»και όπως επισήμανε , ο κ. Σόρος εξέφρασε και άλλες απόψεις που ήταν πιο ευνοϊκές για τη χώρα μας, κατά τη διάλεξή του στο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε ρευστό διεθνές περιβάλλον, όπου υπάρχουν παράμετροι απροσδιόριστες, και τόνισε πως «δεν σημαίνει ότι κάθε συνάντηση του πρωθυπουργού με οποιονδήποτε από τους διεθνείς παράγοντες θα πρέπει να ενοχοποιείται και να ποινικοποιείται».

Ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον οικονομολόγο, Ν. Ρουμπινί, ο οποίος «και στο παρελθόν είχε εκφράσει απόψεις με τις οποίες είμαστε κάθετα αντίθετοι και αποδείξαμε ότι δεν ευσταθούν».

Ερωτηθείς εάν ο κ. Σόρος έχει αναλάβει άτυπο ρόλο κομιστή των θέσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη να είναι κανείς κομιστής θέσεων μια κυβέρνησης» και πως «υπάρχει θεσμικός δίαυλος επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τις άλλες κυβερνήσεις και μάλιστα όταν μιλάμε για την κυβέρνηση Ομπάμα, ο οποίος έχει δείξει ότι εκτιμά τη χώρα και τις προσπάθειές μας και μάλιστα υπάρχουν σημαντικά φιλικές σχέσεις».