«Το να κάνει υποδείξεις η ΝΔ προς τη δικαιοσύνη για το πώς πρέπει να δράσει είναι υποκριτικό, όταν γνωρίζαμε αφενός το πώς χειρίστηκε τις υποθέσεις -σκάνδαλα επί των ημερών της και αφετέρου το πώς χρησιμοποίησε τη δικαιοσύνη προκειμένου να τα καλύπτει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της ΝΔ για ορισμό εφέτη ανακριτή για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση περιμένει να διαβιβαστεί η υπόθεση στη Βουλή, αν υπάρξουν ευθύνες πολιτικών προσώπων και επεσήμανε ότι πρόκειται για υπόθεση που ξεκίνησε στο πλαίσιο της πρακτικής προσέγγισης της κυβέρνησης για (να βγουν) «όλα στο φως».

«Το να ανησυχεί τώρα η ΝΔ για το δημόσιο χρήμα είναι λίγο αργοπορημένο και λόγων των πρακτικών της τόσο στο παρελθόν, όσο και στο παρόν, δεν πείθει κανέναν για τη βούλησή της να υπάρχει πραγματικά διαλεύκανση οποιασδήποτε υπόθεσης πολιτικού χρήματος που έρχεται στο φως», τόνισε.

Σε άλλη ερώτηση για το εάν ικανοποιείται η συλλογική αγωνία για την ηθική διάσταση στη δημόσια ζωή, όταν υπάρχουν φήμες περί πρώην υπουργού της ΝΔ, ο οποίος – με βάση διαρροές – φέρεται να έχει υπέρογκες καταθέσεις στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «μόνο η πράξη και οι πολιτικές αποφάσεις μια κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου μπορούν να ικανοποιήσουν το αίσθημα του πολίτη για δικαιοσύνη».

Ανέφερε ότι ως προς τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και των διαρροών, οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να επιληφθεί η δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με διαρροές, πιστεύει μόνο σε θεσμικές διαδικασίες και δεν προσπαθούμε εμείς να βρούμε κάποιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε θεάματα που δεν έχουν σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης», σημείωσε.